Beklager. Vi fant ingenting.

  • OFFENTLIGE TJENESTER. TEKNISKE BEDRIFTER I KONSTANZ SATSER PÅ DEN FLEKSIBLE FUSO CANTER.

Å VEDLIKEHOLDE OG PLEIE DET OFFENTLIGE ROMMET I BYEN ER OPPGAVEN TIL TECHNISCHEN BETRIEBE KONSTANZ (TBK). DEN KOMMUNALE BEDRIFTEN HAR OGSÅ NOEN FUSO CANTERE MED I TEAMET.

Å tømme mer enn 800 offentlige søppelkurver i hele byen, pleie tusenvis av trær og ta vare på seks kirkegårder med rundt 24 000 graver – dette er bare tre av dusinvis av forskjellige aktiviteter som de ansatte i den tekniske bedriften til byen Konstanz , TBK for kort, gjør dag ut og dag inn. “De sørger for at fellesområdene i byen er og forblir rene, ryddige og verdt å bo i”, heter det i TBKs bedriftsbrosjyre. For mobil hjelp satser TBK på FUSO Canter, som er ideelt egnet for samfunnsarbeid.

FUSO CANTER FØLER SEG HJEMME I ALLE KOMMUNALE OMRÅDER

Mesud Gök kjører en av disse Canterene og kjører nesten 10 000 kilometer i året med den på sine faste runder gjennom den pittoreske byen ved Bodensjøen i tjeneste for byens rengjøringstjeneste. 7,5-tonneren i typisk kommuneoransje er 7C18-modellen med søppeloppsamlingspåbygg fra Zoeller. Takket være de kompakte dimensjonene og manøvrerbarheten til søppelbilen hans, kan Mesud Gök ikke bare enkelt kjøre Canter gjennom de ofte trange gatene i Konstanz gamleby, men også langs promenaden langs innsjøen. Canter, med sin høye nyttelast er helt riktig her, tross alt kaster de ansatte i byens renholdsavdeling rundt 450 tonn avfall i året fra de offentlige papirkurvene alene.

Enda en FUSO Canter brukes til å pleie kirkegården, hvor den 7,5-tonners kroklasteren samler grønt avfall. Byen Konstanz har en hovedkirkegård og fem distriktskirkegårder. Samlet sett tar de ansatte i avdelingen vare på rundt 17 hektar med såkalte kirkegårdsflater, som er anlagt som en park og alltid skal være i verdig stand for besøkende. Canter, som er utstyrt med en container med ekstra høye sidevegger for høy kapasitet, er det ideelle kjøretøyet for rask fjerning etter arbeid som å klippe plenen, trimme hekken eller fjerne løv.

En tredje 7,5-tonners Canter er på vei til TBKs grønne vedlikeholds- og hageavdeling, hovedsakelig for kontroll og pleie av byens trær. Med 14 900 eksemplarer er det veldig mye å gjøre. FUSO Canter kan også score poeng i denne oppgaven med sin høye nyttelast, men samtidig lette og smale design, fordi mange av trærne befinner seg i indre byområder som er vanskelig tilgjengelige og ikke lett å komme frem til med større lastebiler.

Denne Canteren, med sitt praktiske og fleksible planflatepåbygg, håndterer også transport for TBK snekkerarbeidsområde, som blant annet har ansvaret for vedlikehold av de 72 kommunale lekeplassene. To ytterligere FUSO Cantere brukes til å vedlikeholde veier. En av dem ble spesifikt konfigurert med det ekstra smale førerhuset, bare 1,7 meter bredt, noe som gjør det til det erklærte spesialkjøretøyet for arbeid i de smaleste smugene i gamlebyen. Alle kjøretøy er utstyrt med automatisk Duonic-dobbelclutch girkasse, og er dermed svært komfortable å kjøre. Takket være krypefunksjonen kan TBK-ansatte manøvrere sin Canter uanstrengt og bakkestartassistenten er et annet praktisk hjelpemiddel i daglig bruk.

FOR VÅRE MANGE OG HELT FORSKJELLIGE OPPGAVER TRENGER VI ET KJØRETØY SOM ER FLEKSIBELT I BRUK OG SOM GJØR TJENESTEN HELT PÅLITELIG.
Andreas Haaga, avdelingsleder sentralinnkjøp hos TBK

SERVICEAVTALE SØRGER FOR KOSTNADSKONTROLL OG TILGJENGELIGHET

“For våre mange og helt forskjellige oppgaver trenger vi et kjøretøy som kan brukes fleksibelt og gjør jobben sin absolutt pålitelig”, understreker Andreas Haaga, avdelingsleder sentralinnkjøp hos TBK. I tillegg til de mangfoldige konfigurasjonsmulighetene som gjør at Canter kan utstyres ideelt for kommunalt bruk, er et annet argument avgjørende: Kalkuleringen av kostnadene gjennom en komplett serviceavtale. Dette er spesielt nyttig for kommuner fordi det, i tillegg til mange reparasjons- og vedlikeholdstjenester, også inkluderer en 24-timers havaritjeneste eller inspeksjonsarbeid på FUSO chassiset, inkludert generell inspeksjon og sikkerhetsinspeksjon. Dermed er TBKs Cantere alltid klare for bruk.