Informasjonskapsler

Om bruk av informasjonskapsler (cookies) og evaluering av bruksdata samt bruk av analyseverktøy

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og lignende programvare som HTML5 Storage eller Local Shared Objects (samlet "informasjonskapsler") for å identifisere dine bruksinteresser og særlig populære områder på våre nettsider og forbedre utformingen av nettsidene og gjøre dem enda mer brukervennlige med disse opplysningene. Til de samme formålene bruker vi analyseverktøyene Adobe Analytics og Google Analytics; også her kan informasjonskapsler bli benyttet.

 

1. Hvordan informasjonskapsler fungerer og brukes

a. Informasjonskapsler er små datafiler som blir lagret på din stasjonære eller bærbare PC eller mobilenhet av en nettside som du besøker. Av disse filene kan vi blant annet se om det har vært kontakt mellom brukerenheten og nettsidene fra før, eller hvilket språk eller andre innstillinger du foretrekker. Informasjonskapsler kan også inneholde personopplysninger.

 

b. Når du benytter nettsidene våre, sier du samtidig ja til bruk av informasjonskapsler.

Du kan også besøke nettsidene uten å godta bruk av informasjonskapsler. Det vil si at du kan avvise bruk av informasjonskapsler, og du kan når som helst slette dem ved å gjøre nødvendige innstillinger på brukerenheten. Det gjør du slik:

 

 1. De fleste nettlesere er forhåndsinnstilt til å godta informasjonskapsler automatisk. Denne forhåndsinnstillingen kan du forandre ved å aktivere innstillingen *Ikke aksepter informasjonskapsler* i nettleseren.
 2. Eksisterende informasjonskapsler kan du slette når du vil. Hvordan dette fungerer i det enkelte tilfelle, kan du finne ut av i veiledningen til nettleseren eller sluttbrukerenheten.
 3. Du finner informasjon om deaktivering av Local Shared Objects under følgende lenke: Informasjon om deaktivering av Local Shared Objects
 4. På samme måte som bruken av informasjonskapsler, er også det å ikke samtykke i bruk, eller slette dem, bundet til enheten som benyttes og også til nettleseren som benyttes. Du må altså avvise eller slette informasjonskapslene separat for hver brukerenhet og hver nettleser som du benytter.
 

c. Hvis du ikke ønsker å benytte informasjonskapsler, er det mulig at ikke alle funksjoner er tilgjengelige på våre nettsider, eller at enkelte funksjoner kun er tilgjengelig i begrenset grad.

 

d. Vi deler informasjonskapsler inn i følgende kategorier:

 

 1. Absolutt nødvendige informasjonskapsler (type 1)
  Disse informasjonskapslene er helt nødvendige for funksjonene på nettsidene. Uten disse informasjonskapslene kunne vi for eksempel ikke tilby en tjeneste som kjøretøykonfiguratoren.
 2. Funksjonalitetsinformasjonskapsler (type 2)
  Disse informasjonskapslene forenkler betjeningen og forbedrer nettsidenes funksjoner. I funksjonalitetsinformasjonskapsler lagrer vi for eksempel språkinnstillingene dine.
 3. Ytelsesinformasjonskapsler (type 3)
  Disse informasjonskapslene samler informasjon om hvordan du benytter nettsidene våre. Slik kan vi se hvilke deler av internettilbudet vårt som er spesielt populære, og dermed gi deg et bedre tilbud. Se også avsnittet "Evaluering av bruksdata".
 4. Informasjonskapsler fra tredjepart (type 4)
  Disse informasjonskapslene settes inn av tredjeparter, blant annet sosiale nettverk som Facebook, Twitter og Google+. Du kan integrere innhold fra disse ved hjelp av de sosiale tilleggsprogrammene ("social plug-ins") som tilbys på våre nettsider. Mer om hvordan sosiale tilleggsprogrammer fungerer og brukes, finner du i pkt. 4 i vår personvernerklæring.
 
 
 

På nettstedet vårt (www.daimler.com) benytter vi følgende informasjonskapsler:

 

 

2. Evaluering av bruksdata; bruk av analyseverktøy

a. Vi ønsker å tilpasse innholdet på våre nettsider best mulig til dine interesser og dermed gi deg et bedre tilbud. For å identifisere brukspreferanser og særlig populære områder på nettsidene bruker vi følgende analyseverktøy: Google Analytics, Adobe Analytics.

 

b. Under bruken av disse analyseverktøyene kan data bli overført til servere i USA og behandlet der. Husk da følgende: I USA er det etter EUs oppfatning ikke noe "rimelig beskyttelsesnivå" for bearbeiding av personrelaterte data, som tilsvarer standardene i EU. Dette beskyttelsesnivået kan imidlertid erstattes av en sertifisering etter det såkalte "EU-U.S. Privacy Shield".

 

c. Hvis du ikke vil at vi skal innhente og analysere opplysninger om ditt besøk på nettsidene våre ved hjelp av de nevnte analyseverktøyene, kan du når som helst reservere deg mot dette for fremtiden ("opt out").

 

Vi etterkommer ønsket ved å sette inn en opt-out informasjonskapsel i nettleseren din. Denne informasjonskapselen skal bare identifisere reservasjonen. Merk at en opt-out informasjonskapsel av tekniske grunner bare gjelder for den nettleseren den ble satt inn i. Dersom du sletter informasjonskapslene eller benytter en annen nettleser eller en annen brukerenhet, må du reservere deg på nytt.

 

d. Nedenfor finner du informasjon om tilbyderne av analyseverktøyene vi benytter, og de aktuelle opt-out-mulighetene:

 

 1. Google Inc. („Google“)
  Google er sertifisert etter EU-U.S. Privacy Shield.
  Du kan forhindre at dataene dine blir overført og at de blir registrert og bearbeidet av Google. Google informerer om dette via følgende lenke: https://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=no
 2.  Adobe Systems Inc. (“Adobe“)
  Adobe er sertifisert etter EU-U.S. Privacy Shield.
  For å reservere deg mot analyse ved hjelp av produktet Adobe Analytics kan du følge denne lenken: http://www.adobe.com/no/privacy/opt-out.html